Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Διακοπές τελευταίας στιγμής: επιλογές για την έκπληξη του καλοκαιριού!

Διακοπές τελευταίας στιγμής: επιλογές για την έκπληξη του καλοκαιριού!

Τι γίνεται όταν καταφέρνεις να βρεις χρόνο για διακοπές όταν όλοι οι άλλοι επιστρέφουν στη βάση τους; Είναι γεγονός πως τουλάχιστον μέχρι τις 25 Αυγούστου, ο τουρισμός στη χώρα μας και ιδίως σε Σποράδες και Κυκλάδες, εξαντλεί τα περιθώρια εύρεσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ελεύθερων δωματίων στα ξενοδοχεία. Αυτό όμως δεν μας πτοεί καθόλου! Διότι η χώρα μας είναι γεμάτη από μέρη φυσικής ομορφιάς, επιτρέποντάς μας να χαλαρώσουμε κάπου ποιοτικά ακόμα και μετά το Δεκαπενταύγουστο. Ρίχτε μια ματιά στις επιλογές που θα σας περιμένουν υπομονετικά μέχρι να τις αξιοποιήσετε με την επίσκεψή σας!

1. Λακωνία

Η Λακωνία είναι ένας τόπος γεμάτος θησαυρούς για όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά το καλοκαίρι αναδεικνύονται καλύτερα οι παροχές της, που δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να κατακτήσει το μυστικό για αξέχαστες διακοπές. Οι επιλογές σας είναι πολλές και όλες τους διέπονται από την ξεχωριστή ομορφιά του γνήσιου ελληνικού τοπίου! Επισκεφτείτε: τη θρυλική Σπάρτη με νερά απαράμιλλης καθαρότητας, τη Νεάπολη, κέντρο των Βατίκων, τη σμαραγδένια Ελαφόνησο, την αγέρωχη Μάνη, τα λιμανάκια της Ελιάς και της Πλύτρας, τη ρομαντική Μονεμβάσια, τον αυτοκρατορικό Μυστρά, το ελληνικό φιόρδ του Κύφαντα (Μυρτώο πέλαγος). Θα εκπλαγείτε με την ομορφιά που θα συναντήσετε!

2. Κρήτη

Η λεβεντομάνα γη της Κρήτης αποτελεί άξιο σταθμό για τις καθυστερημένες διακοπές σας. Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, κάτι που σας επιτρέπει να διαλέξετε μέρος διαμονής ανάμεσα σε πολλά εντυπωσιακά σημεία της: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία; Ένα από αυτά θα σας ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για ποιοτικές διακοπές. Ένα πολύ σημαντικό προτέρημα της Κρήτης είναι πως συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τον ιστορικό, πολιτισμικό και παραδοσιακό πλούτο. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα ανάκτορα στην Κνωσσό και τη Φαιστό, τις εντυπωσιακές χαράδρες και το φαράγγι της Σαμαριάς. Στην Κρήτη θα δροσιστείτε σε καθαρά νερά του Λιβυκού πελάγους και στις διάσημες παραλίες στα βόρεια παράλια του νησιού. Για την κρητική φιλοξενία έχετε ακούσει, όπως επίσης και για την κρητική κουζίνα: παράδεισος γαστρονομίας! Μια ιδανική επιλογή και για μοναχικές αλλά και οικογενειακές διακοπές!

3. Ρόδος

Η Ρόδος, το Νησί των Ιπποτών, είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο. Κάθε χρόνο την επισκέπτεται πλήθος τουριστών, όχι μόνο από τη χώρα μας. Θάλασσα και αξιοθέατα κλέβουν την προσοχή των επισκεπτών. Η Παλιά Πόλη της Ρόδου αξιοσημείωτης ομορφιάς, το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου ή Καστέλο (κάστρο των Ιπποτών του τάγματος του Αγ. Ιωάννη), το ενυδρείο, η κοιλάδα των πεταλούδων, η κοιλάδα των 7 πηγών, τα ιαματικά λουτρά της Καλλιθέας, το φράγμα της Απολλακιάς, είναι λίγα μόνο από όσα θα έχετε στη διάθεσή σας να απολαύσετε από κοντά στο ξεχωριστό νησί της Ελλάδας.

4. Νάξος

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Το άλλο της όνομα είναι Αξιά και το ξέρουν λίγοι. Λέγεται ότι ο Δίας μεγάλωσε στη Νάξο, για αυτό και το ψηλότερο βουνό του νησιού πήρε το όνομά του. Από τα προϊστορικά χρόνια η Νάξος αποτελούσε κομβικό σημείο σπουδαίων πολιτισμικών και ιστορικών γεγονότων. Τα αρχαία λατομεία μαρμάρου με τους μισοτελειωμένους Κούρους, τα ορυχεία της περίφημης Σμύριδας, το Σμυρίγλι, με εντυπωσιακότερο θέαμα το μισοτελειωμένο τεράστιο κούρος, γνωστός ως κούρος του Απόλλωνα – θα σας μαγέψουν. Δεν είναι όμως μόνο τα ιστορικά αξιοθέατα εκείνα που θα σας εντυπωσιάσουν, αλλά και οι οργανωμένες ακτές, οι ερημικοί κολπίσκοι, τα γραφικά σοκάκια και τα τοπικά προϊόντα.

5. Σύμη

Δώδεκα μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, βρίσκεται το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί των Δωδεκανήσων, η Σύμη. Πρόκειται για ένα νησί που έχει ανακηρυχθεί ολόκληρο ως αρχαιολογικός χώρος και ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του. Με την πρώτη ματιά θα σας θυμίσει Βενετσιάνικο χωριό, χάρη στα μικρά σπιτάκια που ξεκινούν από το λιμάνι και ανεβαίνουν στο ψηλότερο σημείο του βουνού, στην Άνω Σύμη, όπου βρίσκεται το Κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών. Όμορφο χαρακτηριστικό είναι τα 500 φαρδιά σκαλοπάτια που πρέπει να ανέβει κάποιος αν θέλει να φτάσει από το Γιαλό, τον άλλο μεγάλο οικισμό, προς την Άνω Σύμη. Τα νεοκλασικά σπίτια και τα σοκάκια σχηματίζουν μια γραφική εικόνα παράδοσης. Στο νησί, από το 2009 λειτουργεί εργοστάσιο αφαλάτωσης. Αναμφισβήτητα μια επιλογή για όσους αγαπούν την ποιότητα και την αισθητική στις διακοπές τους.

6. Κως

Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων όσον αφορά την έκταση, μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Είναι ένα νησί γεμάτο ιστορικά μνημεία με ιδιαίτερο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Εκεί γεννήθηκε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, για αυτό το λόγο ονομάζεται «νησί του Ιπποκράτη». Στην Κω θα βρείτε πολλές εναλλακτικές επιλογές για τη διασκέδασή σας: σπορ, εκδρομές, αναρίθμητες ταβέρνες και μεγάλη διαθεσιμότητα σε ξενοδοχεία και μπανγκαλόουζ. Το χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι ατελείωτοι ποδηλατόδρομοι, που σπανίζουν γενικότερα στην Ελλάδα, εκεί όμως το ποδήλατο έχει την τιμητική του!

Φωτό: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates