Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Τι πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις παπαγάλο

Τι πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις παπαγάλο

Η αλήθεια είναι ότι η συγκατοίκηση με έναν παπαγάλο μπορεί να αποδειχτεί πολύ διασκεδαστική, αφού ο καινούριος σου φίλος θα σε ανταμείψει με τραγούδια, λόγια, αστείες μιμήσεις, συντροφικότητα και πολλά ακόμη. Όπως συμβαίνει όμως και με κάθε κατοικίδιο, έτσι και με αυτό χρειάζεται να δεσμευτείς για τη φροντίδα του. Στην περίπτωση ενός παπαγάλου ίσως και για πάντα, αφού ζουν για πάρα πολλά χρόνια και σε αρκετές περιπτώσεις περισσότερο και από τους ιδιοκτήτες τους!

Πριν αποφασίσεις για τον ερχομό ενός παπαγάλου στο σπίτι σου, είναι σημαντικό να κατανοήσεις την ιστορία και τη συμπεριφορά αυτών των πανέμορφων πτηνών.  Με το όνομα παπαγάλος είναι γνωστά τα πουλιά που σχηματίζουν την τάξη των Ψιττακόμορφων, η οποία χωρίζεται σε 3 οικογένειες: Κακατουίδες Ψιττακίδες και Στριγωπίδες. Σήμερα υπάρχουν 386 ταξινομημένα είδη παπαγάλων.

Συμπεριφορά και τρόπος ζωής
Δεν είναι μυστικό ότι οι παπαγάλοι έχουν πολύ δραστήρια φωνή. Μπορούν να μιμηθούν αρκετούς ήχους, συμπεριλαμβανόμενης και της ανθρώπινης ομιλίας – κάτι που θα απολαύσετε πραγματικά να ακούτε. Οι παπαγάλοι αρέσκονται επίσης στο να σκαρφαλώνουν, να μασάνε και να κόβουν διάφορα πράγματα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σιγουρέψεις ότι ο παπαγάλος σου έχει πάντα ένα μασώμενο παιχνίδι στο κλουβί του για να τον κρατάει απασχολημένο.

Διατροφή
Η διατροφή είναι μια κρίσιμη πτυχή της υγείας του παπαγάλου. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διατροφή του παπαγάλου αποτελείται αποκλειστικά από πτηνοτροφές και σπόρους, τα συγκεκριμένα πουλιά απολαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, όπως φρούτα και λαχανικά. Επίσης, οι παπαγάλοι πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα για την υγεία τους. Για να τον βοηθήσεις να διατηρήσει την ενέργειά του και προκειμένου να καταναλώνουν τα διάφορα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, οι βιταμίνες είναι απαραίτητες.

Οι παπαγάλοι μπορεί να αποτελέσουν ένα χαριτωμένο, ενεργητικό και δραστήριο μέλος κάθε νοικοκυριού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχεις κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες και τη συμπεριφορά τους, πριν αποφασίσεις να τον φέρεις στο σπίτι σου και να γίνει μέλος της οικογένειάς σου.

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates