Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ξυπνώντας τον κυνηγό ...μέσα μας! {VIDEO}

Ξυπνώντας τον κυνηγό …μέσα μας! {VIDEO}

Πάμπολλες οι πλευρές σου, άπειρα τα χρώματα του χαρακτήρα του ανθρώπου, γοητευτικά περίπλοκη η φύση του. Μέσα σε όλα τα συναισθήματα που ενοικιάζουν διαμέρισμα στην ψυχή σου, υπάρχει και ένας «συγκάτοικος» που είναι λίγο πιο επιθετικός. Όχι «κακός». Επιθετικός. Είναι εκείνος που προσπαθεί να σε κρατήσει δυνατό και όρθιο, εκείνος που ξέρει να διαχειρίζεται τον πόνο και τις δυσκολίες, εκείνος που σε οδηγεί σε νίκες και σε διδακτικές ήττες. Είναι το «παιδί το λιγότερο χαϊδεμένο». Στα δύσκολα τον έχουμε συνεχώς ανάγκη και όταν κοιμάται ή απουσιάζει, τότε σημαίνει ότι τον εξαντλούμε και δεν τον προσέχουμε.

Γιατί ο «κυνηγός» κοιμάται;

Αντοχή και διάρκεια! Τα δυσκολότερα ζητούμενα στη ζωή. Λέμε ότι θέλουμε να έχουμε υγεία. Θέλουμε να έχουμε υγεία σήμερα, αύριο και μεθαύριο. Να έχουμε συνεχώς υγεία. Το ίδιο συμβαίνει και με κάθετί θετικό. Θέλουμε διάρκεια στην πρόοδο και αειφόρο ευτυχία. Η πτυχή του αγωνιστή που έχουμε μέσα μας, είναι ανθρώπινη και γι’ αυτό κουράζεται. Η κόπωση είναι η βασική αιτία του προσωρινού «ύπνου» στον οποίον αφήνεται το δυναμικό μας στοιχείο. Δεν μπορούμε συνέχεια και με την ίδια ένταση να ακολουθούμε τους στόχους μας.

Μερικές φορές τα πράγματα δεν μας πηγαίνουν καλά, παρά την προσπάθεια που καταβάλαμε. Προσπάθεια και επιτυχία πάνε μαζί, όχι όμως πάντα. Η απογοήτευση είναι η δεύτερη βασική αιτία χάριν της οποίας ο «κυνηγός», υπολείπεται σε αυτοπεποίθηση. Υπάρχει και μια ακόμη, που μπορείς να πεις ότι είναι συνδυασμός των παραπάνω. Έλεγε ο Όσκαρ Ουάϊλντ ότι «δύο είναι οι μεγαλύτερες τραγωδίες της ζωής, η μία, είναι να μην έχεις πετύχει αυτά που θέλησες και η άλλη, να έχεις πετύχει ό,τι θέλησες». Κορεσμός! Μεγάλη απειλή για κάθε «κυνηγό». Στην πρώτη περίπτωση, έχεις πάρει απόφαση ότι «δε σου βγαίνει ό,τι και αν κάνεις». Στη δεύτερη, αισθάνεσαι την ψευδαίσθηση της ολοκλήρωσης. Κάπως έτσι, τελειώνει η «κυνηγετική περίοδος».

Να προσέχουμε υπεύθυνα την τροφή που του δίνουμε.

Ο στόχος μας, είναι το πώς θα κρατήσουμε σε καλή κατάσταση, ό,τι πολεμά και διεκδικεί μέσα μας. Για να μπορεί να έχει υγεία ο κυνηγός, χρειάζεται καλή «διατροφή». Σε αυτήν την περίπτωση, τα αγαθά είναι πνευματικά. Προσέχεις τί διαβάζεις, προσέχεις τί βλέπεις, τί ακους και κυρίως, τί σκέφτεσαι. Το να επιδιώκεις να βλέπεις ταινίες με αισόδοξα μηνύματα, το να διαβάζεις βιβλία που εξυψώνουν το κουράγιο και την υπομονή και το να σκέφτεσαι θετικά, δε σημαίνει ότι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Ξέρεις ότι υπάρχουν προβλήματα, ξέρεις ότι θα υπάρξουν αναποδιές.

Προσέχοντας τί πνευματικές αναπνοές παίρνεις, διασφαλίζεις ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Πιστεύεις στον εαυτό σου, πιστεύεις ότι διαμορφώνεις και εσύ την πραγματικότητα. Σημαντικότερο και από τα παραπάνω, είναι οι παρέες σου. Δε γίνεται να διατηρείς τον αγωνιστή μέσα σου αν προσπαθείς να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να σου μεταφέρουν θετικά μηνύματα. Αν τα έχεις, μοιράσου τα μαζί τους, δώσε τα! Αν όμως θεωρείς ότι η «προσγείωση» που σου προτείνουν δε σε βοηθά, προσπάθησε να βρεις ανθρώπους που μοιράζονται κοινά αιτήματα με σένα. Η «ομάδα» πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες και τη διάρκεια κάθε πολεμιστή του φωτός.

Είμαι ανταγωνιστικός, σε σχέση με μένα.

Ο ανταγωνισμός, ταυτίζεται με τον εγωισμό πολλές φορές. Μεγάλη η συζήτηση. Μπορούμε να διακρίνουμε διαφορές αν σκεφτούμε λίγο καλύτερα, όπως και να διακρίνουμε το «είμαι εγωκεντρικός» με το «είμαι εγωιστής». Ο ανταγωνισμός που σε βελτιώνει και σε κρατά εκτός του κορεσμού και της κόπωσης, είναι αυτός που αναπτύσσεις με τον εαυτό σου. Κάνεις λάθος, χάνεις κάπου και πας στο σημειωματάριο και σημειώνεις το τί έκανες και τον τρόπο που έχασες και δίπλα ένα «χ». Υπερβολικό; Υπερβολικό θα ήταν να τα παρατήσεις ή να μην παρατηρήσεις την ήττα. Να έχεις συμβιβαστεί με αυτήν ή να κατηγορείς θεούς και δαίμονες γι’ αυτήν και ακόμη χειρότερα, άλλους ανθρώπους. Ο στόχος σου, είναι μόνιμα να βελτιώνεσαι και αυτή είναι η δουλειά του «λιονταριού» που έχεις μέσα σου. Η ψευδαίσθηση της ολοκλήρωσης, -όταν έχεις πετύχει τα όσα θες- γίνεται σκόνη όταν ξέρεις πως πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, πάντα υπάρχουν πράγματα στα οποία είσαι ουραγός και είναι ευκαιρία να τα χτίσεις από την αρχή.

Απογοήτευση, κορεσμός, κόπωση, κακές στιγμές και κακές επιρροές, αποτελούν τις απειλές για την «ανταγωνιστική» σου πλευρά. Με το να προσέχεις από που επηρεάζεσαι και με το να έχεις νοοτροπία βελτίωσης, εξασφαλίζεις διάρκεια στη δύναμή σου. Γίνεσαι υπεύθυνος και ταυτόχρονα υιοθετείς το διδακτικό μήνυμα της ζωής. Ζωή χωρίς λάθη και χωρίς ήττες, δε θα ήταν μάθημα. Μην ξεχάσεις να δίνεις τις εμπειρίες σου και σε άλλους ανθρώπους. Ο Όττο Φον Μπίσμαρκ υποστήριζε πως «Οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων». Όλοι τη βελτίωση κυνηγούν, μοιράσου τον τρόπο που νικάς και χάνεις και ας σε πουν και «ξερόλα». Όταν ξέρεις ότι επιδιώκεις τη βελτίωση, αυτό είναι που σε ενδιαφέρει περισσότερο από ο,τιδήποτε.

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates