Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Μια καλή μέρα για να...

Μια καλή μέρα για να…

Πάω για τρύγο

«Αμπέλι μου πλατύφυλλο και καλοκλαδεμένο, δέσε σταφύλια κόκκινα, να μπω να σε τρυγήσω, να κάμω αθάνατο κρασί, μοσχοβολιά γιομάτο». Ο Σεπτέμβριος είναι γνωστός με την ονομασία «Τρυγομηνάς» ή «Τρυγητής». Αυτή την εποχή, όσοι έχουν αμπέλια, μεταφέρουν τα σταφύλια στα πατητήρια, δηλαδή σε ειδικά ξύλινα δοχεία από όπου ρέει ο μούστος. Έπειτα μεταφέρεται σε βαρέλια που έχουν πλυθεί με ειδικά αρωματικά φυτά (σχίνο, μυρτιά) και έχουν απολυμανθεί με θειάφι. Τελικά, αποθηκεύεται μέχρι να βράσει και να γίνει κρασί, ώστε να το απολαύσουμε στο τραπέζι μας!

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates