Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Agia Paraskevi

Οι incognito παραλίες της Ηπειρωτικής Ελλάδας

Παραλίες που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σας – δεν βρίσκονται μόνο στην Κρήτη ή τη Ζάκυνθο, αλλά διασκορπίζονται σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας! Στο αφιέρωμα αυτό, κάνουμε focus στην ηπειρωτική μεριά της χώρας, όπου εντοπίζουμε νερά να τα πιείς στο ποτήρι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηπειρωτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και αυξανόμενους τουρίστες, συγκριτικά με τα ελληνικά νησιά, λόγω των χαμηλών τιμών που κρατούν οι φορείς σε αυτές τις περιοχές. Συν του ότι είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο, άρα αποφεύγεις τα έξοδα για ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια! Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας!

1. Μυλοπόταμος, Μαγνησία
milopotamos

Το ήξερες ότι το Πήλιο είναι εξίσου πανέμορφο και το καλοκαίρι; Τα γαλαζοπράσινα νερά της ακτής Μυλοπόταμου μπορούν να σε διαβεβαιώσουν για αυτό! Βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, η παραλία Μυλοπόταμος είναι η διασημότερη του Πηλίου. Διακατέχεται από άγρια ομορφιά χάρη στους επιβλητικούς βράχους και το καταπράσινο βουνό που επιβλέπει την καθαρή θάλασσα. Φτάνεις σε αυτήν κατεβαίνοντας μερικά σκαλάκια και σε λίγα λεπτά πατάς την παχιά της άμμο. Το ταβερνάκι που βρίσκεται εκεί αποτελεί το τέλειο καταφύγιο μετά το μπάνιο!

2. Μόλα Καλύβα, Χαλκιδική
mola xalkidiki

Μια από τις ομορφότερες και πιο απομονωμένες ακτές! Μετά τη Νέα Σκιώνη, στο δρόμο προς Ποσείδι, στο γεωγραφικό τμήμα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ανακαλύπτουμε την παραλία Μόλα Καλύβα. Ήσυχη, ανεξάρτητη, με το πλούσιο πευκόδασος να βασιλεύει στο χώρο, η ακτή αυτή σε προσκαλεί για χαλάρωση. Έχει και άμμο και βότσαλο, καθώς επίσης είναι θεσπέσια επιλογή αν αγαπάς τα θαλάσσια σπορ όπως το windsurfing.

3. Βοϊδοκοιλιά,  Μεσσηνία
voidokoilia

Στην Πύλο Μεσσηνίας βρίσκεται μία από τις πιο εντυπωσιακές ομορφιές της Ελλάδας. Πρόκειται για την εκθαμβωτική παραλία Βοϊδοκοιλιά που έχει διαμορφωθεί φυσικά σε ένα απίστευτο στρογγυλό σχήμα. Όσοι επισκέπτονται τη Γιάλοβα, το Ρωμανό ή το Costa Navarino, κάνουν πάντα μια στάση στη Βοϊδοκοιλιά. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και τυρκουάζ και το συνολικό τοπίο παραπέμπει σε εξωτικό μέρος. Πέραν όμως από εντυπωσιακή παραλία, είναι και αρχαιολογικός χώρος. Εκεί υπάρχουν απομεινάρια τειχών και κτιρίων που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή και φτάνουν μέχρι τους μεσαιωνικούς χρόνους.

4. Παραλία Αγίας Παρασκευής, Εύβοια
Agia Paraskevi

Η γραφική παραλία της Αγίας Παρασκευής είναι φυσική συνέχεια της ηπειρωτικής Ελλάδας και συνδυάζει το ψιλό χαλίκι με τη λευκή άμμο. Η μεγάλη της ακτογραμμή φιλοξενεί στο κέντρο του κόλπου ένα καταπράσινο νησάκι. Το δε μικρό ομώνυμο εκκλησάκι, τραβάει το βλέμμα του επισκέπτη. Στην παραλία νοικιάζονται ποδήλατα της θάλασσας, για να μπορέσεις να πλησιάσεις το νησάκι και να κάνεις βουτιές σε μεγαλύτερο βάθος. Τα νερά είναι ρηχά στην ακτή, επιτρέποντας στα παιδιά να παίζουν χωρίς κίνδυνο. Οι μεγάλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ταβέρνες και τις καφετέριες που βρίσκονται τριγύρω, για να μη λείψει τίποτα στους επισκέπτες.

5. Μέγα Άμμος, Θεσπρωτία
mega ammos

Στα Σύβοτα, όχι της Λευκάδας αλλά τις Θεσπρωτίας, βρίσκεται η πιο δημοφιλής παραλία! Η Μεγάλη Άμμος, απέχει 5 ½ περίπου ώρες από την Αθήνα, με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα. Το πράσινο οργιάζει στη βλάστηση, αλλά και στο χρώμα των νερών. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το χοντρό βότσαλο συνδυάζεται όμορφα με τους πευκόφυτους βράχους που καλύπτονται από την καθαρότατη θάλασσα. Ταβερνούλες και beach bar είναι στη διάθεση των λουόμενων. Δίπλα από τη Μεγάλη Άμμο, βρίσκεται μάλιστα ένας αποκομμένος κολπίσκος, η Μικρή Άμμος, από τα Σύβοτα με κατεύθυνση προς Πέρδικα, για τους πιο φιλήσυχους τουρίστες!

6. Παραλία του Βάλτου, Πρέβεζα
valtos

Δίπλα ακριβώς από την Πάργα, βρίσκουμε την τεράστια παραλία του Βάλτου. Καμία σχέση δεν έχει με βάλτο φυσικά, αυτή η γεμάτη πρασινάδα και ανθισμένα δέντρα ακτή. Την παραλία του Βάλτου μπορεί κανείς να τη δει από ψηλά, από το ύψωμα του κάστρου της Πάργας. Βρίσκεται δυτικά της πόλης, περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο και πίσω από το κάστρο. Υπάρχουν υποδομές για θαλάσσια σπορ, προσελκύοντας τους λάτρεις της περιπέτειας! Κοντά στην παραλία του Βάλτου, μπορείς να επισκεφτείς και τα δυο μικρά θαλάσσια σπήλαια, που είναι ό,τι πρέπει για υποβρύχια εξερεύνηση. Λόγω του ότι το θέρετρο αυτό βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, τα Σαββατοκύριακα με καλό καιρό η προσέλευση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από αισθητή!

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates