Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
10 Tips για τις πιο οργανωμένες διακοπές μου!

10 Tips για τις πιο οργανωμένες διακοπές μου!

Φέτος το καλοκαίρι, αλλά και κάθε εποχή, πριν φύγεις για διακοπές, χρησιμοποίησε τα παρακάτω 10 tips για τις πιο οργανωτικές vacations ever!

Ξεκινάμε!
1. Των φρονίμων τα παιδιά…! Δύο μήνες πριν την πολυπόθητη άδεια των διακοπών, βάζεις μπρος για την επιλογή του νησιού, προκειμένου να βρεις ξενοδοχείο να μείνεις! Θέλουμε να αδράξουμε την καλοκαιρινή σεζόν σύμφωνα με τις δικές μας απαιτήσεις και προτιμήσεις και η έγκαιρη έναρξη αυτής της δραστηριότητας επιτρέπει την ευελιξία στις επιλογές και την οργάνωση αυτών!

2. Hotel Stalking.. Συλλέγουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ξενοδοχείο που θα μείνουμε: πόσο μακρυά είναι από το λιμάνι, την ακριβή του τοποθεσία, τηλέφωνα και φαξ, το όνομα και το κινητό του υπεύθυνου. Αυτή η καταγραφή των στοιχείων, μας επιτρέπει να ελέγξουμε εγκαίρως οποιαδήποτε παρανόηση ή συμβάν που μπορεί να προκύψει αναφορικά με τη διαμονή μας στο κατάλυμα.

3. Χρήσιμα τηλέφωνα: ή τηλέφωνα πρώτων αναγκών, που φυσικά χρειάζονται σε όσους διακοπάρουν: λιμεναρχείο, αστυνομία, νοσοκομεία, δημαρχείο, ταξί, σταθμαρχείο λεωφορείων και δυο – τρία τηλέφωνα ταξιδιωτικών πρακτορείων.

4. The Map: Τύπωσε ένα χάρτη με την πόλη του νησιού, για να προσανατολιστείς ευκολότερα κατά την άφιξή σου στο νησί. Θα σε βοηθήσει όσο δεν μπορείς να φανταστείς!

5. Ραντεβού στη στάση: Συγκέντρωσε σε μια σελίδα τις ώρες δρομολογίων των τοπικών συγκοινωνιών σε περίπτωση που δεν πάρεις μαζί σου αυτοκίνητο. Είναι καλύτερα να ξέρεις από πριν τα δρομολόγια, ώστε να μην πτοηθείς στην περίπτωση που δε βρεις στο νησί τις απαραίτητες πληροφορίες από τους υπεύθυνους.

6. Σχεδιάγραμμα: Κάνουμε μια έρευνα για τις αξιοσημείωτες παραλίες και αξιοθέατα – μνημεία του νησιού και σχεδιάζουμε ένα μίνι πρόγραμμα – προσπαθούμε να το τηρήσουμε για να αξιοποιήσουμε κάθε γωνιά του νησιού χωρίς άγχος!

7. Η μαγική λίστα: Σε ένα χαρτί, πριν φύγω διακοπές, σημειώνω όλα όσα θέλω να πάρω μαζί μου και να χωρέσω στη βαλίτσα μου. Οι άντρες συνήθως βγάζουν σπυριά όταν ακουν για λίστες (όπως και για οργάνωση) αλλα πρακτικά η μαγική λίστα θα σου θυμίσει αντικείμενα που συνήθως ξεχνάς τελευταία στιγμή από τη βιασύνη σου: φορτιστή, γυαλιά ηλίου, ταυτότητα, φωτογραφική μηχανή.. Συν του ότι όταν θα ετοιμάζεσαι να αποχωρήσεις από το ξενοδοχείο, η λίστα θα σε βοηθήσει να τσεκάρεις αν η πραγμάτεια σου επέστρεψε στη βαλίτσα σου!

8. Αχρείαστο; Νομίζεις! Πάντα να παίρνεις μαζί σου τα” χρήσιμα αχρείαστα”: ένα μπουφάν, δυο ζεστές μπλούζες, λίγα εσώρουχα παραπάνω, αθλητικά παπούτσια. Οτιδήποτε προκύψει, από μια απότομη αλλαγή του καιρού, μέχρι μια εξόρμηση για extreme πεζοπορία, εσύ θα είσαι προετοιμασμένος.

9. Φαρμακείο τσέπης: Εννοείται πως δεν πηγαίνεις πουθενά χωρίς το προσωπικό σου φαρμακείο – όχι μόνο παυσίπονα, αλλά οινόπνευμα, καλύμματα τουαλέτας, στικ αμμωνίας για τσιμπήματα εντόμων, είναι πάντα απαραίτητα.

10. Τα θαυματουργά σακουλάκια: βοηθάνε στην οργάνωση της βαλίτσας – αποθηκεύεις τα παπούτσια, τα εσώρουχα, τις κάλτσες, τα άπλυτα, τα μπουκάλια με υγρό περιεχόμενο, όπως το σαμπουάν. Δεν ανακατεύονται μεταξύ τους, δε λερώνονται και κρατούν σε μια τάξη τη βαλίτσα σου!

Φωτό από: www.sxc.hu

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates