Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Παίζοντας μπάσκετ με 3D γυαλιά! Ο ξεχωριστός, Δημήτρης Διαμαντίδης...{VIDEO}

Παίζοντας μπάσκετ με 3D γυαλιά! Ο ξεχωριστός, Δημήτρης Διαμαντίδης…{VIDEO}

Μεγάλη τιμή για το ελληνικό μπάσκετ αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, να έχει στους κόλπους του έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Διαμαντίδης, είναι ο ορισμός του ηγέτη και του παίκτη που, μέσα στο παρκέ, δε σταματά να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Κατά καιρούς, του έχουν δοθεί πολλά «ψευδώνυμα», αν και πολλές είναι οι φορές που μπαίνουμε στον πειρασμό να τα θεωρήσουμε ως κυριολεκτικά.

Ο άθλος του Ηρακλή.

Ο Διαμαντίδης, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε άνθρωπο του αθλητισμού και όχι μόνο. Με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά, το «χταπόδι», προσπάθησε από μικρή ηλικία να αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό μπάσκετ και το κατάφερε με το παραπάνω. Ο Ηρακλής, ήταν η ομάδα που ανέδειξε το ταλέντο του παιδιού από την Καστοριά. Στα 19 του και μέχρι τα 23 του, ο Διαμαντίδης έκανε εμφανίσεις που έδειχναν ότι πρόκειται για έναν παίκτη εξαιρετικά ελπιδοφόρο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν οι υποψήφιοι μνηστήρες, με τον Παναθηναϊκό να είναι εκείνος που έκανε τελικά επίσημη πρόταση και τον ενέταξε στο δυναμικό του.

Από ταλέντο, μεγάλος παίκτης.

Τα ηγετικά του προσόντα, τα είχε αποδείξει ο Διαμαντίδης στον Ηρακλή. Το επίπεδο όμως του Παναθηναϊκού, είχε ανάγκη από παίκτες που συνεχώς εξελίσσονται. Το τριφύλλι, ήταν ήδη τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης και ο πήχης ήταν στο υψηλότερο επίπεδο. Η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αποδείχθηκε καθοριστικότατη για τον «Σπάϊντερμαν», καθώς ο πολυνίκης Σέρβος πέραν από την ικανότητά του να φτιάχνει μεγάλες ομάδες, διαθέτει και την ικανότητα της βελτίωσης παικτών. Έγινε ένας από τους καλύτερους Έλληνες καλαθοσφαιριστές και ήταν ήδη ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του, σε όλη την Ευρώπη. Μετά, έγινε ο καλύτερος.

Στην κορυφή της Ευρώπης.

Όλη του η εξέλιξη μέχρι και το 2007, του έδωσε και το προσωνύμιο που του ταιριάζει περισσότερο: «3D». Τα 3 «D» στο πλήρες όνομά του, στα αγγλικά ταίριαζε με το πώς συμπεριφερόταν αγωνιστικά στο παρκέ. Ο Διαμαντίδης δεν εξελίχθηκε σε έναν απλό πλέϋ μέϊκερ, έγινε ο παίκτης των ονείρων κάθε προπονητή. Το ταλέντο του Διαμαντίδη, ωρίμαζε χρόνο με το χρόνο στον Παναθηναϊκό.

Μέσα σε δύο χρόνια, βελτίωσε το τρίποντό του, έγινε και έγινε ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης. Ο Διαμαντίδης πάσαρε, έδινε τάπες, έκανε κλεψίματα και δεν τον άφηνες να σουτάρει τρίποντο. «Παίκτης ορχήστρα» όπως τον αποκάλεσε ο Ομπράντοβιτς, ο Διαμαντίδης βελτίωνε όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους συμπαίκτες του. Ο Μάϊκ Μπατίστ, ήταν ένας από αυτούς. Το 2011, ρώτησαν τον Ομπράντοβιτς αν είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης και εκείνος απάντησε: «Διαφωνώ, δεν είναι ένας από τους καλύτερους. Είναι απλά, ο καλύτερος. Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του όλα αυτά τα χρόνια»…

Πρωτιές, κούπες και η μεγάλη του αγάπη, η Εθνική.

Αν η ασίστ «ελληνοποιήθηκε» σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον φίλο του, τον Παπαλουκά, το ίδιο ίσχυσε και με την άμυνα για τον Διαμαντίδη. Θα το πούμε από την ανάποδη. Από το 2004-2005 μέχρι και το 2012 που είναι στον Παναθηναϊκό, ο 3D, μόνο το έτος 2010 και το 2012 δεν κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Ευρωλίγκα.
Έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα Ελλάδας και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, έχει υπάρξει μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα και έχει κατακτήσει 3 τρόπαια του πρωταθλήματος Ευρώπης. Μέλος και αυτός της μεγάλης Εθνικής ομάδας που χτίστηκε από το 2004 και μετά, ο Διαμαντίδης «έσκασε τάπα» στον Λεμπρόν Τζέϊμς στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 και ήταν πρωταγωνιστής στις επιτυχίες του εθνικού συγκροτήματος, σηκώνοντας το ευρωπαϊκό του 2005 και φορώντας το αργυρό μετάλλιο του 2006 στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας.

Η Καστοριά, το ΝΒΑ και η αυτογνωσία.

Ένας από τους λόγους που δε δοκίμασε την τύχη του στο ΝΒΑ, είναι σίγουρα η αγάπη του για την πόλη του, την Καστοριά. Με αποστομωτική ειλικρίνεια, ο ίδιος είπε: «Δεν μου ταιριάζει το αμερικανικό μπάσκετ, δε μου έγινε ποτέ πρόταση αλλά και ούτε θα τα κατάφερνα αν πήγαινα. Δεν είμαι γρήγορος και δεν έχω τα προσόντα που ζητάει το αμερικανικό μπάσκετ, έχω άλλα προσόντα που ταιριάζουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.». Βαδίζοντας προς τη δύση της καριέρας του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, συνεχίζει να προσφέρει τις εκλεκτές του υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό και είναι ακόμη ανάμεσα στους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates