Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Πεζοπορία και εξερεύνηση σε δροσερά βουνά

Πεζοπορία και εξερεύνηση σε δροσερά βουνά

Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και η ανάγκη μας για δροσιά μεγαλώνει αναλογικά. Ιδίως για όσους περνούν το καλοκαίρι στην πόλη, η τάση φυγής προς κάποιο μέρος με σκιά και φυσική ομορφιά αυξάνεται. Γύρω από την πόλη μας όμως, έχουμε αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε: δροσερά βουνά, με φυσικό ίσκιο, καθαρό οξυγόνο και αναζωογονητικές εικόνες. Δοκιμάστε μία από αυτές τις μέρες να ξυπνήσετε πρωί και να πάτε για πεζοπορία!

Ετοιμάστε το σακίδιό σας, φορέστε τρακτερωτά παπούτσια και μια άνετη φόρμα, πάρτε καπέλο, γυαλιά, νερό και φωτογραφική μηχανή και ανακαλύψτε τη φύση μέσα από τις παρακάτω διαδρομές πεζοπορίας!

– Σπήλαιο Πάνα Πάρνηθας: Το ξέρετε πως το βουνό της δυτικής Πάρνηθας απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από την Ομόνοια; Σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας σας είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η διαδρομή σας θα έχει δυτική πορεία. Περνάτε την κορυφογραμμή Κορομηλιάς – Καμπέρας και συναντάτε μια κατηφόρα που σας οδηγεί στο φαράγγι του Κελάδωνα. Εκεί θα βρείτε το Σπήλαιο του Πάνα. Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες.

– Φλαμπούρι Πάρνηθας: Μέσα σε δύο ώρες μπορείτε να φτάσετε στο καταφύγιο στο Φλαμπούρι. Ξεκινάτε από τα συρματοπλέγματα που οριοθετούν τον Εθνικό Δρυμό και ακολουθείτε το μονοπάτι, πίσω από την Πέτρα της Βαρυμπόμπης. Στη διασταύρωση που θα συναντήσετε ακολουθείτε το μονοπάτι προς Κορομηλιά. Αφού περάσετε πάνω από τη σπηλιά του Κιούση, θα φτάσετε στο καταφύγιο του ΕΟΣ Αχαρνών στο Φλαμπούρι.

– Καλοπούλα Υμηττού: Να μια εύκολη επιλογή για την πρώτη σας πεζοπορία. Ξεκινάτε από το ύψος του Βύρωνα και ακολουθείτε τις διαθέσιμες σηματοδοτημένες διαδρομές. Θα σας οδηγήσουν εύκολα και μέσα σε μία ώρα περίπου, στην Καλοπούλα και τη μονή Καισαριανής. Στην Καλοπούλα μπορείτε να ρεμβάσετε τα πεύκα, τα χτιστά πεζούλια και μια πηγή, που οι αρχαίοι Αθηναίοι θεωρούσαν πηγή της γονιμότητας.

– Σπήλαια Υμηττού: Περισσότερα από 50 σπήλαια και βάραθρα έχουν ανακαλυφθεί στον Υμηττό. Τα τέσσερα πιο γνωστά είναι της Παιανίας, του Λιονταριού, του Νυμφολήπτου και το Μεγάλο Βάραθρο Αστεριού. Είναι ανοιχτά προς το κοινό για να δει από κοντά σταλακτίτες και σταλαγμίτες, με την καθοδήγηση έμπειρων συνοδών. Αυτή κι αν είναι αφορμή για πεζοπορία!

– Τερψιθέα Γλυφάδας: Εάν θέλετε να απολαύσετε τη θέα όλου του λεκανοπεδίου και του Σαρωνικού, αυτή είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε. Ξεκινάτε από Καρέα και φτάνετε στο μνημείο Μιχαηλίδη – θα σας βοηθήσει η σήμανση. Αφού κατηφορίσετε στο μικρό οροπέδιο Σέσι, ανηφορίστε προς το λόφο του Προφήτη Ηλία. Από εκεί, κατευθύνεστε προς την Τερψιθέα Γλυφάδας, μέχρι όσο αντέξετε.

– Πεντέλη: Το πράσινο της Πεντέλης είναι ένα διάλειμμα από τον καύσωνα της πόλης. Περπατήστε έξω από τις εκκλησίες του Προφήτη Ηλία, του Άγιου Νικήτα, του Άγιου Λουκά, παρατηρήστε τα παλιά λατομεία του Διονύσου και δώστε τέλος στη διαδρομή σας όταν φτάσετε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Διονύσου.

– Εθνικός Δρυμός Σουνίου: Στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, που εκτείνεται σε 15 ολόκληρα χιλιόμετρα, θα έχετε την ευκαιρία πέρα από το να γυμναστείτε, να δείτε ορυκτά και αρχαία αγγεία, μέσω εναλλακτικών διαδρομών με διαφορετικά πεδία παρατήρησης.

– Βοτανικός κήπος Διομήδη: Στο Δαφνί, βρίσκεται ένας χώρος αναψυχής που θα σας προσφέρει γαλήνη, καθαρό οξυγόνο και γνώση. Ο Βοτανικός κήπος Διομήδη λειτουργεί ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με ειδικούς ξεναγούς, οι οποίοι παρουσιάζουν πολυάριθμα φυτά και άνθη από όλες τις ηπείρους.

– Γεράνεια όρη: Τα Γεράνεια όρη βρίσκονται στο Λουτράκι. Η διαδρομή σας θα είναι εύκολη, χάρη στις πινακίδες και τις σαφείς σημάνσεις τους. Ξεκινήστε από την περιοχή Παναγίας Φανερωμένης Πισίων και θαυμάστε όλη την πορεία μέσα στη φύση, προς τα Γεράνεια.

Φωτό: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates