Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τεράστιος Αθλητής

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πλησιάζουν και ήδη στους ρυθμούς τους κινούνται εκατομμύρια Βρετανοί. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, είναι αναμφίβολα από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει η χώρα και λέγεται Στίβ Ρεντγκρέιβ (Sir Steven Geoffrey Redgrave). Έχει συμμετάσχει στην καριέρα του σε 5 συνεχόμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκινώντας το 1984 στο Λος Άντζελες και ολοκληρώνοντας το 2000 στο Σύδνεϋ. Το άθλημά του, ήταν η κωπηλασία και το επίτευγμα των 5 συνεχόμενων Χρυσών μεταλλίων πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί σε οποιοδήποτε σπορ. Κατέκτησε το πρώτο του Χρυσό σε ηλικία 22 ετών και το τελευταίο του στα 38.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σημείωσε τεράστιες επιτυχίες αγωνιζόμενος τόσο στην κατηγορία των δύο κωπηλατών, όσο και σε αυτή των τεσσάρων.  Πέραν των Ολυμπιακών Αγώνων ανακηρύχτηκε 9 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής και αποτελεί αναμφίβολα μια τεράστια αθλητική προσωπικότητα. Πολλοί είναι εκείνοι που βασιζόμενοι στο ταλέντο τους, αποκτούν διεθνή φήμη μέσω του σπορ που ακολουθούν. Ωστόσο, ο Ρεντγκρέιβ είναι αθλητής ψυχή τε και σώματι, καθώς και μετά το πέρας της καριέρας του ακολουθεί μια τυπική ζωή βετεράνου αθλητή, συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες με αθλητική βάση.

Η κορύφωση της καριέρας του είναι χωρίς αμφιβολία το 5ο Χρυσό στο Σύδνεϋ το 2000. Όταν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του, μοιραία ήξερε πως δεν έπρεπε να απογοητεύσει κανέναν. Λόγω του γεγονότος πως δεν ήταν στην ανατολή της καριέρας του, αλλά προς το τέλος έπρεπε να προπονηθεί για το 5ο «Χρυσό» εντατικότερα από το κάθε άλλο. Το αγώνισμα που συμμετείχε ήταν αυτό των τεσσάρων κωπηλατών και η νίκη ήρθε με διαφορά 0.38 δευτερολέπτων, δημιουργώντας μια φανταστική στιγμή για όλους τους παρευρισκόμενους, που ζούσαν αυτή την ανεπανάληπτη Ολυμπιακή στιγμή. Τέτοιοι αθλητές αποτελούν τα πρότυπα που θα ήθελαν όλοι να ακολουθήσουν.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates