Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
45: Όταν σε απασχολεί κάτι, οι απαντήσεις έρχονται

45: Όταν σε απασχολεί κάτι, οι απαντήσεις έρχονται

Από το άρθρο 60 + 1

Όταν σε απασχολεί κάτι, οι απαντήσεις έρχονται είτε από τυχαίες πληροφορίες είτε από τους άλλους ανθρώπους στο περιβάλλον σου είτε από εσωτερική έμπνευση και θεία φώτιση.

Σκέφτεσαι με ποιο τρόπο θα μιλήσεις στον προϊστάμενό σου που σε έχει αδικήσει. Πώς θα αντιμετωπίσεις τα μυρμήγκια που εμφανίστηκαν στο μπάνιο σου. Πώς θα βρεις καλά ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί που θέλεις να πας, που, όμως να έχουν μείνει φίλοι σου σε αυτό. Αναρωτιέσαι αν πρέπει να δεχτείς να αντικαταστήσεις την κενή θέση στη δουλειά.

Φυσικά θα ρωτήσεις, θα αναζητήσεις στο Google, θα ψάξεις τους κατάλληλους ιστότοπους, αλλά τις περισσότερες φορές, χρειάζεσαι πάνω από μια πηγή για να καταλήξεις στο τι να κάνεις.

Μια εποχή χρειαζόταν να λύσω ένα πρόβλημα. Με βοήθησαν τρεις, άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι, που ο καθένας τους μου έδωσε από μια πολύτιμη πληροφορία. Και οι τρεις συνέθεταν το απόλυτο παζλ. Πουθενά, κανένα site, καμιά πληροφορία από μόνη της δεν μπορούσε να μου λύσει το θέμα.

Όταν ψάχνεις, πάντα παρουσιάζεται ένας άνθρωπος από το πουθενά και σου εκφράζει την απάντηση στο ερώτημα που επεξεργάζεσαι, σαν να έχει διαβάσει το μυαλό σου. Ή, με το που ρωτάς, σου καταθέτει την απάντηση ολοκληρωμένη, χρήσιμη, εφαρμόσιμη.

Άλλες φορές, πάλι, μπερδεύεσαι από τις εναλλακτικές που ξεδιπλώνονται μπροστά σου. Πρέπει να εγχειριστείς και να διαλέξεις χειρουργό. Πρέπει να γράψεις το παιδί σου σε ένα φροντιστήριο ή ιδιωτικό σχολείο και να διαλέξεις το κατάλληλο. Αναρωτιέσαι αν θα αναλάβεις ή όχι την ευθύνη να μπει ο άρρωστος γονιός σου σε χειρουργείο.

Τότε, παρακαλείς να σου έρθει θεία φώτιση ή έμπνευση από την εσωτερική φωνή μέσα σου ώστε να καταλήξεις στην καλύτερη λύση και να πάρεις την σωστή απόφαση για σένα ή τον άνθρωπό σου, τη σωστή χρονική στιγμή.

Η απάντηση μπορεί να εμφανιστεί κρυμμένη στις σελίδες ενός βιβλίου, σε ένα άρθρο για ένα νοσοκομείο που διάβασες τυχαία, σε μια εκπομπή στην τηλεόραση, στο διάλογο δύο συναδέλφων…έτσι τυχαία και χωρίς να ψάχνεις. Έχει χαλαρώσει το μυαλό σου και, με δεκτικότητα, συλλαμβάνει τις απαντήσεις που αιωρούνται έτοιμες να σε βοηθήσουν!

Μπορεί, όμως, το ξεκάθαρο μυαλό σου να έχει καταλήξει στα σωστά κριτήρια που θα σε οδηγήσουν εύκολα στην κατάλληλη απόφαση.

Θα ήθελα να το γνωρίζω στα 14! Ότι αν αναζητάς τις απαντήσεις, τις λύσεις, τις κατευθύνσεις μέσα σου ή από εξωτερικές πηγές, θα σου εμφανιστούν ως διά μαγείας! Είτε τυχαία είτε καθόλου τυχαία αλλά θα τις βρεις.

Κάνε μόνο τις κατάλληλες ερωτήσεις, πίστευε ότι θα βρεις τις λύσεις και το μυστήριο θα λυθεί. Ζήτα βοήθεια από όσους και όπου μπορείς και θεώρησε «πηγές» σου ο,τιδήποτε έχει γραφεί ή προηγηθεί, ώστε να καταλήξεις στη σωστή απόφαση (μέσα στο χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου).

Ανάπτυξη του άρθρου που είχε δημοσιευθεί συνοπτικά στις 14/01/2012
Διαβάστε το άρθρο: 60+1 πράγματα που θα έλεγα στο νεότερο εαυτό μου

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates