Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις σκύλο

9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις σκύλο

Ναι, το να έχεις σκύλο είναι πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία. Δεν φαντάζεσαι πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε οι δυο σας, το δέσιμο που θα αναπτύξετε και τα οφέλη που θα αποκομίσεις από αυτή τη σχέση. Αν λοιπόν είσαι έτοιμος να κάνεις το μεγάλο βήμα –για την ακρίβεια ισόβια δέσμευση- υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

1. Τα σκυλιά χρειάζονται πολύ χρόνο κι αρκετή ενέργεια
Εννοείται ότι σε αποζημιώνουν στο έπακρο, αλλά αν δουλεύεις δέκα ώρες και βάλε την ημέρα, το να πάρεις σκύλο δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

2. Βρες κάποιον να το βγάζει βόλτα
Αν λείπεις αρκετές ώρες από το σπίτι αλλά θέλεις απεγνωσμένα σκύλο, μπορείς να βρεις κάποιον να τον πηγαίνει βόλτα. Προσπάθησε να επιλέξεις μία ράτσα που να μην είναι ιδιαίτερα απαιτητική όσον αφορά την άσκηση.

3. Τα σκυλιά χρειάζονται αρκετό χώρο
Είναι σημαντικό να επιλέξεις σκύλο με βάση όχι μόνο τον τρόπο ζωής σου, αλλά και του σπιτιού σου. Αν μένεις σε μια γκαρσονιέρα, το να επιλέξεις ένα μεγαλόσωμο σκύλο δεν είναι σοφή επιλογή. Το τελευταίο που θέλεις είναι να παρουσιάσει το ζώο προβλήματα υγείας ή να αρχίσει να βαριέται και να καταστρέφει τα πράγματά σου. Ένα είναι σίγουρο: τα μεγαλόσωμα σκυλιά χρειάζονται μεγάλους εξωτερικούς χώρους.

4. Το κλίμα παίζει ρόλο
Εξέτασε ποιες ράτσες είναι κατάλληλες για το κλίμα της περιοχής σου, ειδικά αν έχεις αυλή και το σκυλί σου θα περνάει αρκετές ώρες έξω.

5. Τα κουτάβια είναι αξιολάτρευτα αλλά απαιτούν αρκετή δουλειά
Τα κουτάβια χρειάζονται αρκετή δουλειά, όταν πρόκειται να τους μάθεις τους κανόνες του σπιτιού. Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να βρεις τα πράγματά σου μασημένα ή δεν μπορείς να αφιερώσεις καθόλου χρόνο στην εκπαίδευσή τους, σκέψου το ενδεχόμενο να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζώο σε μεγαλύτερη ηλικία.

6. Θα πρέπει να αναδιοργανώσεις τα πράγματά σου
Βεβαιώσου ότι έχεις αρκετά λαστιχένια παιχνίδια για μάσημα κι ότι έχεις απομακρύνει όλα τα πράγματα αξίας (παπούτσια, ρούχα) από το οπτικό πεδίο του κουταβιού σου. Το ίδιο ισχύει για φάρμακα, απορρυπαντικά κι άλλα χημικά. Τα κουτάβια αρέσκονται στο να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν νέα πράγματα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην υπάρχει γύρω τους κάτι επικίνδυνο για την υγεία τους.

7. Ο κτηνίατρος είναι φίλος σου
Φρόντισε να εμβολιάζεις το σκύλο σου όταν πρέπει και να τον στειρώσεις (αν χρειάζεται) το συντομότερο δυνατόν. Μην παραλείπεις τις εξετάσεις ρουτίνας. Όλα αυτά θα βοηθήσουν το σκύλο σου να ζήσει περισσότερο και καλύτερα.

8. Αγόρασε το κατάλληλο λουρί
Προμηθεύσου το κατάλληλο λουρί και τον σωστό εξοπλισμό για τον σκύλο σου. Ένα πολύ μικρό ή μεγάλο λουρί μπορεί να βλάψει ακούσια τον σκύλο σου κατά τη συνηθισμένη του βόλτα ή ακόμα χειρότερα να επιτρέψει στον σκύλο σου να βλάψει άλλους ανθρώπους ή ζώα (πχ αν είναι πολύ χαλαρό).

9. Διασκέδασε
Ανεξαρτήτως από τη ράτσα που θα επιλέξεις, διασκέδασε με τον σκύλο σου. Πέρα από τις οδηγίες και τα «πρέπει», θα πρέπει να έχεις όρεξη, υπομονή και διάθεση για διασκέδαση.

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates