Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
44: Να ξέρεις ότι μπορείς να αλλάξεις

44: Να ξέρεις ότι μπορείς να αλλάξεις

Από το άρθρο 60 + 1

Να ξέρεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και που ενεργείς.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τη μύτη τους. Να αλλάξουν τις ρυτίδες τους και την ηλικία του προσώπου τους. Να αλλάξουν την τριχοφυΐα τους. Το χρώμα των μαλλιών ή των φρυδιών τους. Να αλλάξουν τη σωματική τους διάπλαση αφαιρώντας κιλά και προσθέτοντας μύες. Να αλλάξουν την γκαρνταρόμπα τους, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ τους.

Όλα τα «έξω» τα αλλάζουν. Αλλά μόλις έρθουμε στα «μέσα», αρχίζει η αντίσταση. «Γιατί να αλλάξω; Τι έχω, δηλαδή;», «Εγώ έτσι είμαι!», «Ας αλλάξουν οι άλλοι! Γιατί εγώ;», «Μια χαρά είμαι όπως είμαι!», «Δεν αλλάζει ο άνθρωπος!», «Ο λύκος κι αν εγέρασε».

Αλλάζει τελικά ο άνθρωπος; Κι αν ναι, πόσο;

Θα ήθελα, αν ήμουν 14 ετών κάποιος να μου εμφυσήσει την ιδέα και την πεποίθηση ότι μπορώ να το κάνω. Αν σου μπει η ιδέα από μικρός και ξέρεις ότι γίνεται, θα κοιτάξεις πώς να το εφαρμόσεις, αναζητώντας, πλέον, τη διαδικασία.

Ναι, αλλαγές γίνονται. Ειδικά στον τρόπο που σκεφτόμαστε και στον τρόπο που αναλαμβάνουμε δράση ακολουθώντας τις σκέψεις μας. Μπορούμε να παρέμβουμε ώστε να προκαλέσουμε αλλαγές προς όφελος μας, προς το συναίσθημα περισσότερης ευτυχίας.

Αν δεν παρέμβουμε, θα συνηθίσουμε να σκεφτόμαστε με το “software”, που τοποθέτησαν στο μυαλό μας οι γονείς, η οικογένεια, το σχολείο, η κοινωνία, οι φίλοι, τα Μέσα, καθώς μεγαλώναμε. Ή θα μείνουμε στον αυτόματο πιλότο ή θα κάνουμε παρέμβαση και θα μάθουμε να αλλάζουμε τις σκέψεις μας. Εφαρμόζοντας σταδιακά αυτή τη διαδικασία, θα δούμε ότι θα εναρμονιστεί και ο τρόπος που ενεργούμε.

Το να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και που ενεργείς, θέλει κουράγιο και το χρόνο του. Θέλει να πας αντίθετα στο ρεύμα των στερεότυπων χιλιάδων ετών («Αλλάζει, μωρέ, ο άνθρωπος; Δεν αλλάζει!»). Αλλάζει όσο μπορεί εφ’ όσον το επιθυμεί. Διαφορετικά, ποιος να σε αλλάξει και προς ποια κατεύθυνση; Μόνο ο εαυτός σου μπορεί να σε αλλάξει με τη βοήθεια όσων χρειάζεσαι (επαγγελματικών, συμβούλων, ψυχολόγων, προπονητών, μεντόρων).

Ποιος γεννήθηκε με αυτοπειθαρχία; Πόσοι γεννήθηκαν με ρητορικές ικανότητες; Χρειάστηκε να αλλάξουν συνήθειες και να παρέμβουν στην τάση του εαυτού τους για χαλαρότητα και αυθόρμητη έκφραση, ώστε να εξελιχθούν και να απολαύσουν τα αποτελέσματα της επαγγελματικής επιτυχίας.

Μπορείς να αλλάξεις σε πολλούς τομείς.

Θέλει

1. Απόφαση
2. Χρόνο (διάρκεια και υπομονή)
3. Να μην κάνεις πίσω
4. Να είσαι ευγενικός και όχι επικριτικός στον εαυτό σου, με την πρόοδό σου
5. Να το κάνεις συνήθεια

Ξαναγύρισε εκεί που ήσουν στα 14, και άλλαξε την πεποίθησή σου για την προσωπική αλλαγή.

Ανάπτυξη του άρθρου που είχε δημοσιευθεί συνοπτικά στις 14/01/2012
Διαβάστε το άρθρο: 60+1 πράγματα που θα έλεγα στο νεότερο εαυτό μου

Φωτό από: www.hubpages.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates