Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ PINTEREST - pinterest.com

Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας του PInterest;

Το Pinterest είναι ένα photo sharing website που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε συλλογές εικόνων με ένα κοινό θέμα όπως είναι τα χόμπι, οι εκδηλώσεις, τα ενδιαφέροντα μας καθώς και πολλά άλλα. Μπορούμε να κάνουμε repin τις εικόνες των άλλων στο δικό μας άλμπουμ ή να κάνουμε like στις φωτογραφίες που μας αρέσουν. Το site ιδρύθηκε από τους Ben Silbermann, Paul Sciarra και Evan Sharp το 2010. Σύντομα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα social media και μερικοί από τους λόγους είναι οι εξής:

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις
Το Pinterest είναι η προσωποποίηση αυτής της φράσης. Η αισθητική του είναι μοντέρνα, ευχάριστη, εντυπωσιακή και τραβάει κατευθείαν την προσοχή. Το Pinterest είναι ένας «χώρος» όπου μπορούμε να δούμε, να αισθανθούμε, να απολαύσουμε, να χαλαρώσουμε, να ταξιδέψουμε και να νιώσουμε μια σειρά από συναισθήματα μέσα από τις εικόνες του. Είναι μια διαφορετική πραγματικότητα μέσα σε ένα κόσμο που κατακλύζεται από την πολυλογία και την υπερπληροφόρηση. Το Pinterest αναδεικνύει στο έπακρο τη δύναμη της εικόνας.

Μέσο έκφρασης
Το Pinterest μας δίνει τη δυνατότητα να αποκαλύψουμε τον εαυτό μας και τα πράγματα που έχουν σημασία για μας, με ένα διαφορετικό τρόπο. Δεν χρειάζονται ούτε μενού about me, ούτε βιογραφικά, ούτε τίποτα. Μια συλλογή φωτογραφιών μπορεί να εικονογραφήσει καλύτερα το χαρακτήρα και τις προτιμήσεις μας. Είναι ένας απλός αλλά δυναμικός τρόπος να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας.

Το Pinterest είναι «Θετικό»
Για τους περισσότερους χρήστες, το Pinterest είναι ένας χώρος όπου μπορούν να μοιράζονται εικόνες και πράγματα συναρπαστικά, συγκινητικά, ενδιαφέροντα, ελπιδοφόρα και κυρίως όμορφα. Τα feeds, συνήθως μας φτιάχνουν τη διάθεση και το κέφι. Είναι μία τελείως διαφορετική εμπειρία από το να διαβάζουμε updates στο Twitter ή στο Facebook, τα οποία συνήθως περιέχουν αρκετή δόση γκρίνιας και αρνητισμού. Επιπλέον, η αλληλοεπικοινωνία στο Pinterest συνήθως περιορίζεται στο Like ή στο Repin που είναι μία θετική και ενθαρρυντική ανταπόκριση.

Είναι συγκολλητική ουσία
Το Pinterest φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Η εξήγηση είναι απλή. Είναι εύκολο να ανοίξεις συζητήσεις και να δημιουργήσεις δεσμούς με ανθρώπους που μοιράζεσαι το ίδιο γούστο, το ίδιο πάθος, την ίδια αισθητική και τα ίδια ενδιαφέροντα. Το Facebook το χρησιμοποιούμε συνήθως για να συνδεθούμε με ανθρώπους που ήδη ξέρουμε. Το Twitter μπορεί να έχει τα hashtags αλλά πάλι δεν είναι εύκολο να βρούμε ανθρώπους που σκέφτονται το ίδιο με εμάς. Αντίθετα στο Pinterest, είναι εύκολο να βρούμε εικόνες που να μας εκφράζουν και να νιώσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσουν τα ίδια πράγματα που αρέσουν και σε εμάς. Αν σας αρέσει κάτι πολύ συγκεκριμένο (και όχι τόσο κοινό) είναι σίγουρο ότι θα βρείτε και κάποιους άλλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Γενικά το Pinterest μας δημιουργεί την ίδια αίσθηση, περιέργεια και απόλαυση που νιώθουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον νέο φίλο και ανακαλύπτουμε ότι έχουμε τρομερά πολλά κοινά σημαία.

Είναι οδηγός για το μέλλον
Πολλοί χρησιμοποιούν το Pinterest σαν ένα λεύκωμα με πράγματα που θα ήθελαν να ζήσουν, να νιώσουν, να γνωρίζουν, να ολοκληρώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Είναι κάτι σαν ένα εγχειρίδιο για μια υπέροχη ζωή. Οι συλλογές «Someday» προσφέρουν έμπνευση και ελπίδα για το μέλλον, μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα. Πώς ονειρεύεσαι το γάμο σου; Τι στιλ σπίτι θα ήθελες να φτιάξεις; Πού θα ήθελες να ταξιδέψεις; Ποιες είναι οι πιο αγαπημένες σου συνταγές; Οι συλλογές που αφορούν στο μέλλον, μας δίνουν τη δυνατότητα να οραματιστούμε το αύριο και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία και ευτυχία στη ζωή μας.

Όχι και άσχημα για ένα απλό κοινωνικό δίκτυο!

Φωτό από: www.pinterest.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates