Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
jordan

Οι 10 πιο πλούσιοι αθλητές του κόσμου {VIDEO}

Στις εποχές πριν το 1960, το να είσαι επαγγελματίας αθλητής, ήταν δύσκολο. Το να είσαι βαθύπλουτος αθλητής, ακόμη περισσότερο. Ο αθλητισμός είναι πολύ μεγάλη αγορά και ανταμοίβει με αστρονομικά ποσά εκείνους που καταφέρνουν να σημειώσουν επιτυχίες.

1) Άρνολντ Πάλμερ.
Απρόσμενα και απροσδόκητα, περιμένει κανείς κάποιον που παίζει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ή έστω οδηγεί ένα «αεροπλάνο» της Φόρμουλα 1, να είναι ο μπροστάρης των πιο πλούσιων αθλητών του κόσμου. Και όμως, το γκολφ αποτελεί ένα δημοφιλές και συνάμα εμπορικότατο άθλημα στις ΗΠΑ. Ο Άρνολντ Πάλμερ κατέχει περιουσία που αξιολογείται με 675 εκατομμύρια δολάρια. Ο παλαίμαχος παίκτης του γκολφ, γεννημένος στην Πενσυλβάνια, θεωρείται ο πλουσιότερος αθλητής του κόσμου.

2) Ο “Air” είναι…Μίδας.
O μεγαλύτερος αθλητής μπάσκετ όλων των εποχών, όταν έπαιξε για 17 χρόνια στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, το οποίο είναι ταυτόχρονα και ένα χρυσορυχείο, δε γινόταν να μην είναι ένας Μίδας. Η περιουσία του Μάϊκλ Τζόρνταν, αποτιμάται σε 650 εκατομμύρια δολάρια. Ένα ιδιωτικό τζετ, πολυτελείς κατοικίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, ετήσιο εισόδημα 60 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο από τη Nike, η οποία ακόμη χρησιμοποιεί σε προϊόνα της το λογότυπο του Air. Ένα υπεροπλυτελές σπίτι στο Σικάγο, αξίας 29 εκατομμυρίων δολαρίων, ανήκει πλέον στην πρώην γυναίκα του μετά το διαζύγιό τους.

3) Ρότζερ Στάουμπαχ.
Ο παλαίμαχος αστέρας των Cowboys και μεγάλο όνομα του NFL, κατέχει μια περιουσία που κοστολογείται στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις εγκατέλειψε την ενεργό δράση αφήνοντας ως κληροδότημα έναν τεράστιο μύθο γύρω από την αγωνιστική του αξία, ο Στάουμπαχ ίδρυσε την Staubach Company που ασχολείται με την αγορά ακινήτων. Διαθέτει ακίνητα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ αλλά και σε όλον τον κόσμο.

4) O Golden…Tiger.
Πρόκειται για το θρύλο του γκολφ, Τάϊγκερ Γούντς. Η περιουσία του, αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Η συνεργασία του με την αθλητική εταιρεία Nike, του αποφέρει 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το 2012, βγήκε τρίτος στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου, αποκομίζοντας συνολικά 59,4 εκατομμύρια δολάρια. Είναι κάτοχος πολλών ακινήτων σε όλον τον κόσμο.

5) Μάτζικ Τζόνσον.
Ο παλιός αστέρας των Λέϊκερς, Μάτζικ Τζόνσον, το 1994, αγόρασε το 4.5% της αγαπημένης του ομάδας, των Λέϊκερς και το πούλησε μόλις το 2010. Είχε μεγάλο μερίδιο στον κολοσσό των Starbucks το οποίο το πούλησε για 75 εκατομύρια δολάρια. Η Magic Johnson Enterprises, κατέχει ένα στούντιο που γυρίζονται ταινίες και μια διαφημιστική εταιρεία. Το 2012, αγόρασε και τους Los Angeles Dodgers μαζί με άλλους επιχειρηματίες. Αν και δύσκολο να υπολογιστεί, παρόλα αυτά η περιουσία του Μάτζικ εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

6) Ο Σουμάχερ και η χρυσή του ταχύτητα.
Ο πολυνίκης των γύρων της Φόρμουλα 1, ο Γερμανός Μίκαελ Σουμάχερ, έχει ανταμοιφθεί αδρά για το γεγονός ότι έχει συνδέσει το όνομά του με τη Φερράρι αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η περιουσία του Μίκαελ Σουμάχερ, ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Παρά την αποχή του από το 2006 μέχρι το 2010, τα ετήσια έσοδα του μεγάλου οδηγού, κυμαίνεται μεταξύ 45 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Του ανήκουν δεκάδες ακίνητα σε όλην την Ευρώπη και κυρίως στην Ελβετία όπου και ζει εδώ και κάποια χρόνια.

7) Η χρυσή καριέρα του Μπέκαμ.
Ο Μπέκαμ, θεωρείται ακόμη και σήμερα ως ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Πέραν των πλουσιοπάροχων συμβολαίων που απολάμβανε σε Μάντσεστερ , Ρεάλ, Λος Άντζελες Γκάλαξυ, Μίλαν και Παρί Σ.Ζ, ο Μπέκαμ διαθέτει μια περιουσία που υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια. Ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο και σε όλη τη Βρετανία, πολυτελέστατη οικία στο Λος Άντζελες και στο Παρίσι, αποτελούν ενδεικτικά περιουσιακά στοιχεία. Τα ετήσια έσοδά του, ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Μέσα σε αυτά, βρίσκονται έσοδα από τις Adidas, Gillette, Calvin Klein, Vodafone, Pepsi κ.α.

8) Τζακ Νίκλαους.
Ο Τζάκ Νίκλαους, είναι παλαίμαχος παίκτης του γκολφ. Όπως είπαμε πριν, το γκολφ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο άθλημα στις ΗΠΑ και μάλιστα είναι το χόμπι πολλών αστέρων όπως του Τζόρνταν. Η περιουσία του Νίκλαους αξίζει περίπου 280 εκατομμύρια δολάρια.

9) Σακίλ Ονήλ , ο βαθύπλουτος γίγαντας.
O «Μπιγκ Σακ», έχει γράψει τη δική του ιστορία στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Αποτέλεσε για πολλά χρόνια τη ναυαρχίδα διαφήμισης της Reebok. Το 1996 υπέγραψε 7ετές συμβόλαιο με τους Λεϊκερς, ένα ηγεμονικό συμβόλαιο που του απέφερε 121 εκατομμύρια δολάρια. Έσοδα από διαφημίσεις, ταινίες (πρωταγωνιστής στα έργα Καζάαμ και Scary Movie) του εξασφαλίζουν εδώ και 15 χρόνια ένα ετήσιο ποσό που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Η συνολική του περιουσία ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

10) Κόμπε Μπράϊαντ.
Οι Λέϊκερς, φαίνεται να είναι ένα εργοστάσιο βαθύπλουτων αθλητών. Ο Κόμπι Μπράϊαντ, φαίνεται να έχει αγοράσει το μισό Λος Άντζελες και πώς να μη γίνει αυτό, όταν ο διάσημος γκάρντ των «Λιμνανθρώπων» έχει κερδίσει 200 εκατομμύρια δολάρια, μόνο μέσα στο γήπεδο. Τα ετήσια του έσοδα, ακόμη και τώρα που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Η αξία της περιουσίας του, αντιστοιχεί σε 210 εκατομμύρια δολάρια.

Φωτό από: www.biography.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates