Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Men only: 4 λόγοι για να μην παραμελείς το νερό

Men only: 4 λόγοι για να μην παραμελείς το νερό

Αν περνάς αρκετές ώρες χωρίς να πίνεις νερό ή δεν καταναλώνεις όσο χρειάζεται, ίσως ήρθε η ώρα να πάρεις την ενυδάτωσή σου στα σοβαρά. Άλλωστε δεν θα είναι αυτό το μοναδικό όφελος, αφού θα δεις τη συνολική εικόνα της υγείας σου να βελτιώνεται. Μάθε γιατί:

Σύμφωνα με τη «Mayo Clinic», η ημερήσια ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνει ένας άντρας είναι περίπου τα τρία λίτρα. Το νερό αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ζωής όπως την ξέρουμε, και θα πρέπει να μην το παραμελείς, ακόμα κι όταν δεν γυμνάζεσαι ή είσαι δραστήριος. Τώρα έχεις πέντε καλούς λόγους για να μην πηγαίνεις πουθενά χωρίς το μπουκάλι σου.

1. Βοηθάει στη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας του σώματος

Ερευνητές έχουν καταλήξει ότι το νερό επιταχύνει το μεταβολισμό, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και κάνει τα πάντα να λειτουργούν πιο ομαλά. Χρειάζεσαι το νερό για την πέψη της τροφής, την κυκλοφορία του αίματος, να μην στεγνώνει το στόμα και για πολλές ακόμη λειτουργίες, τις οποίες θεωρούμε δεδομένες. Μην περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερό, γίνε πιο ενεργητικός.

2. Σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα στην καθημερινότητα

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Maastricht διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που υπέφεραν από έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες απολαμβάνουν μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής καταναλώνοντας περίπου επτά ποτήρια νερό την ημέρα. Πιες νερό και παρέμεινε υγιής!

3. Μειώνει την ανάγκη για κενές θερμίδες
Αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπερδεύουν την πείνα με την αφυδάτωση. Άλλες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο όταν καταναλώνουν την ποσότητα νερού που χρειάζονται καθημερινά. Το νερό δεν θα σταθεί εμπόδιο από την κατανάλωση των τροφίμων που χρειάζονται για να παραμείνεις υγιής, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να αντισταθείς στο περιττό πρόχειρο φαγητό που ποθεί ο οργανισμός σου.

4. Αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας
Γενικά, η αφυδάτωση οδηγεί σε κόπωση, η οποία επιβραδύνει τις σωματικές λειτουργίες. Όσο περισσότερο νερό πίνεις τόσο πιο ξύπνιος και σε εγρήγορση θα αισθάνεσαι.

5. Αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή «ποτού»
Πολλά από τα δημοφιλή ποτά που κυκλοφορούν δεν έχουν θρεπτικά οφέλη. Αρκετά μάλιστα είναι αυτά που περιέχουν ζάχαρη, όπως για παράδειγμα οι χυμοί και τα αναψυκτικά. Λάβε υπόψη σου ότι θα πρέπει να καταναλώνεις με μέτρο τα αλκοολούχα ποτά κι ότι τα ενεργειακά ποτά αποτελούν καλή επιλογή μόνο όταν είσαι στη μέση κάποιας έντονης δραστηριότητας.

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates