Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Οι συγκινήσεις των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ 2006 και 2012 {VIDEO}

Οι συγκινήσεις των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ 2006 και 2012 {VIDEO}

Το Τσάμπιονς Λίγκ την τελευταία δεκαετία, είναι η μέρα με τη νύχτα από την αντίστοιχη μεταξύ 1993-2003. Δέκα χρόνια χωρίς τη Ρεάλ σε τελικούς της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου, δέκα χρόνια χωρίς τον Άγιαξ σε ημιτελικούς και τελικούς και το σημαντικότερο, την άνοδο νέων, μη παραδοσιακών ποδοσφαιρικών γιγάντων όπως είναι η Τσέλσι. Η εμφάνιση ενός…πρώην μεταφραστή της Μπαρτσελόνα στον πάγκο της Πόρτο ως προπονητή της και η εμφάνιση της θεαματικότερης ομάδας όλων των εποχών –της Μπαρτσελόνα- αποτέλεσαν τις βασικές εξελίξεις που στιγμάτισαν αυτήν τη δεκαετία τον κορυφαίο αυτόν θεσμό.

2006-2007 και 2007-2008, η επανεμφάνιση των Βρετανών…

Το 1999, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στον τελικό του Καμπ Νου, σε ένα αξέχαστο παιχνίδι, κέρδισε το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η Τσέλσι, συμμετείχε στην τετράδα του 2004 και η Άρσεναλ, την επόμενη χρονιά ήταν φιναλίστ. Η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, εκπροσωπούν το αγγλικό ποδόσφαιρο στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ για δύο συνεχόμενες χρονιές και κερδίζουν και τα τρόπαια των αντίστοιχων σεζόν. Η ομάδα του Μάντσεστερ εναντίον της Μίλαν και η ομάδα της Λίβερπουλ εναντίον της Τσέλσι, μας κάνουν να θυμόμαστε τον Κακά, αλλά και τη φανέλα της Λίβερπουλ που λύγισε τα εκατομμύρια του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Την επόμενη χρονιά, η ομάδα του Λονδίνου παίρνει εκδίκηση από τη Λίβερπουλ και πάει στον τελικό της Μόσχας, και οι «Mπέμπηδες» αποκλείουν την Μπαρτσελόνα.

Οι σεζόν 2008-2009 και 2009-2010, η μεγάλη Barcelona και ο Μουρίνιο…

Η «αγγλοκρατία» στα ημιτελικά του 2008-2009 καλά κρατεί. Αντί της Λίβερπουλ, αυτή τη φορά η Άρσεναλ είναι εκείνη που συμμετέχει στον αγγλικό εμφύλιο των ημιτελικών, με αντίπαλο τους «Κόκκινους Διαβόλους». Η δεύτερη περνάει εύκολα τα «μαθητούδια» του Βενγκέρ, ενώ το καμάρι της Καταλονίας στο τελευταίο λεπτό περνάει την Τσέλσι και απέτρεψε την επανάληψη του τελικού του 2008. Με σκορ 2-0 κερδίζει την κάτοχο του τροπαίου, Γιουνάϊτεντ και πιστοποιεί ότι το ευρωπαϊκό του 2006, μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν. Την επόμενη σεζόν, οι αγγλικές ομάδες απουσιάζουν παντελώς από την τετράδα. Η επανεμφάνιση της Μπάγερν και του Λουίς Φαν Γκάαλ, η πρώτη παρουσία της γαλλικής Λυών και η μετά από πολλά χρόνια επιστροφή της Ίντερ στους ημιτελικούς, είναι αξιοσημείωτα γεγονότα. Ο Mουρίνιο έκανε το θαύμα του και απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Μπάγερν στον τελικό του Μπερναμπέου.

Το El Clasico και η δικαίωση του Αμπράμοβιτς…

Με διαφορά μιας σεζόν, ο τελικός μεταξύ Γιουνάϊτεντ και Μπαρτσελόνα επαναλαμβάνεται, όπως και η νικήτρια. Οι Καταλανοί φαντάζουν σαν δυναστεία και φτάνουν στο απόγειό τους. Μέχρι τον τελικό, η Γιουνάϊτεντ αποκλείει τη γερμανική Σάλκε και η Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ σε ένα Clasico που καθήλωσε όλον τον πλανήτη. Στο μεταξύ, ο Μουρίνιο ήταν προπονητής της Ρεάλ. H απουσία της «βασίλισσας» από τους ημιτελικούς, ήταν εκκωφαντική όλα αυτά τα χρόνια. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Μαδριλένοι κατορθώνουν να φτάσουν στην τετράδα αλλά αυτή τη φορά η Μπάγερν είναι αυτή που τους στερεί τη διεκδίκηση του στέμματος. Το άλλο ζευγάρι, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι. Εκεί που όλοι περίμεναν ένα El Clasico στον τελικό, Μπάγερν και Τσέλσι προκρίθηκαν, με την αγγλική ομάδα να κατακτά πανάξια το τρόπαιο παίζοντας τον τελικό στην έδρα της γερμανικής ομάδας.

Η ομάδα αυτής της πενταετίας, -ίσως και κάτι παραπάνω- είναι αναμφίβολα η Μπαρτσελόνα η οποία κατέκτησε 3 τρόπαια και φτάνει συνεχώς στα ημιτελικά, εκτός της σεζόν 2006-2007. Ο Μουρίνιο, είναι ο προπονητής αυτής της περιόδου, καθώς απέδειξε ότι το Κύπελλο Ουέφα του 2003 και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2004 με την Πόρτο, δεν ήταν τυχαία. Κατέκτησε με την Ίντερ το τρόπαιο αφού πιο πριν οδήγησε την Τσέλσι στους ημιτελικούς και κατέστησε δυνατή την επανεμφάνιση της Ρεάλ στην τετράδα. Σε αυτά τα χρόνια, εμφανίστηκαν και οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες της εποχής μας ο Λιονέλ Μέσσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates