Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Το 37% των χρηστών χρησιμοποιεί smartphone ή tablet για να συνδεθεί στο internet και στο Facebook

Το 37% των χρηστών χρησιμοποιεί smartphone ή tablet για να συνδεθεί στο internet και στο Facebook

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η εξέλιξη των κινητών συσκευών δημιούργησαν μία νέα μόδα: το «κινητό internet». Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphones και τα tablets τους για να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες εργασίες online, που συνήθως έκαναν στον υπολογιστή ή στο laptop τους. Η αλλαγή στις συνήθειες των χρηστών είναι σημαντική. Ήδη, το 37% από αυτούς που συνήθιζαν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσα από τον υπολογιστή τους, έχουν υιοθετήσει τις κινητές συσκευές.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της online εταιρίας ερευνών NPD Group (www.npd.com) οι δύο πιο δημοφιλείς δραστηριότητες που κάνουν οι χρήστες από το smartphone ή το tablet και όχι πλέον από το PC τους, είναι το Web Browsing και το Facebook. Τη λίστα ολοκληρώνουν τα παιχνίδια και τα e-books για τα tablets και το upload φωτογραφιών για τα smartphones. Και είναι λογικό. Η μεγαλύτερη οθόνη κάνει τα tablets πιο εύχρηστα για βιβλία και παιχνίδια ενώ η κάμερα του κινητού ενδείκνυται για φωτογραφίες ειδικά μετά την εξάπλωση του Instagram.

Με μια πιο προσεκτική ματιά θα δούμε ότι αυτές οι κινητές συσκευές χρησιμοποιούνται μόνο για πρόσβαση στο περιεχόμενο και όχι για τη δημιουργία του (αν εξαιρέσουμε φυσικά τις φωτογραφίες που κατά κάποιο τρόπο είναι). Εδώ τα PC διατηρούν την κυριαρχία τους και μάλλον αυτό δεν πρόκειται αν αλλάξει στο σύντομο μέλλον.

Αναλυτικότερα, το 27% από τους χρήστες των tablets χρησιμοποιούν λιγότερο το PC για πρόσβαση στο internet και ένα 20% χρησιμοποιεί λιγότερο το PC για να συνδεθεί στο Facebook. Στα smartphones τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα όπου το 27% των χρηστών, χρησιμοποιεί το PC λιγότερο για να συνδεθεί στο Internet ή στο Facebook.

Αυτά τα στατιστικά όμως δεν σημαίνουν ότι το PC πέθανε. Αντίθετα ακόμα διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του αλλά ποιος ξέρει για πόσο;

Όσο περνάει ο καιρός μάλλον θα δούμε μεγάλες ανατροπές στα δεδομένα!

Πηγή: NPD Group
Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates