Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Hong Kong, κράτος εν κράτει!

Hong Kong, κράτος εν κράτει! (2)

1. Η Ασία είναι Ασία, καμία σχέση με Ευρώπη. Άλλος πλανήτης. Το Χονγκ Κονγκ είναι επαρχία της Κίνας αλλά με άλλη κυβέρνηση, με εκλογές και Δημοκρατία! Διοικείται από Διευθύνοντα Σύμβουλο! Ναι, ναι! Σαν να ήταν εταιρία!

2. Το Χονγκ Κονγκ παραδόθηκε από τους Βρετανούς πίσω στην Κίνα το 1997. Το Μακάο παραδόθηκε πίσω στην Κίνα από τους Πορτογάλους το 1999.

3. Λίγα χρόνια πριν παραδοθεί το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα από τους Βρετανούς πίσω στους Κινέζους, πολλοί Κινέζοι παίρνανε τις περιουσίες τους και πήγαιναν στο Βανκούβερ. Το Χονγκ Κονγκ μοιάζει πολύ με το Βανκούβερ (που χαϊδευτικά λέγεται Χονγκ-κούβερ)

4. Μακάρι να ήταν έτσι ο Πειραιάς. Με πεζόδρομους – αποβάθρες για να απολαμβάνει ο κόσμος την πόλη

5. Μόνο το 25% είναι χτισμένο. Γι’ αυτό είναι καταπράσινο. Αυτό το χτισμένο, όμως, αποτελείται από πανύψηλους ουρανοξύστες.

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ

6. Το λιμάνι απλώνεται σε πολλά σημεία. Νύχτα – μέρα γερανοί μεταφέρουν containers. Κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται το λιμάνι Βικτώρια.

7. Η πίσω πλευρά του νησιού του Χονγκ – Κονγκ έχει ωραίες παραλίες για μπάνιο και χαμηλά κτίρια. Οι παραλίες έχουν δίχτυ προστασίας από τις τσούχτρες.

8. Οι πινακίδες αυτοκινήτων είναι κίτρινες. Όσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν και στην Κίνα, έχουν διπλές πινακίδες, κίτρινες και μαύρες (!)

9. Το καινούργιο αεροδρόμιο στο νησί Λαντάου έχει δημιουργηθεί πάνω σε προσχώσεις. Όταν το αεροπλάνο προσγειώνεται, νομίζεις ότι θα προσθαλασσωθεί (!!!)

10. Φαγητό: όλα τα ευρωπαϊκά φαγητά (μπέργκερ, στέηκ, κρουασάν) και ο΄λη η καντονέζικη κουζίνα: τα νουντλς στο βασίλειό τους! Πάπιες. Γαρίδες. Ρύζι. Μπουκιές τόφου τυλιχτές γύρω από ρύζι. Σούπα από τσούχτρες. Γουώ τον και σπρινγκ ρολς.

11. Μόδα: όλη η τρέλα του κόσμου στα μαλλιά, στα νύχια και στα παπούτσια της ομάδας 25-35. Οι άντρες είχαν κουρεμένο το μισό κρανίο και τσουλούφι στο άλλο μισό. Πολύχρωμα παπούτσια άντρες και γυναίκες. Οι γυναίκες είχαν τεράστια τεχνητά νύχια, πολύ περιποιημένα, γεμάτα στρας.

12. Shopping: το Μιλάνο μοιάζει χωριό μπροστά στο Χονγκ Κονγκ. Ντρέπεσαι να περπατήσεις στα μαρμάρινα malls. Μάρκες: Φεραγκάμο, Τίφαυνυ, Καρτιέ, Σανέλ, Φύρστεμπεργκ, Λουΐ Βουιτόν, Ντόλτσε Γκαμπάνα, Τζίμυ Τσου, Μανόλο Μπλάνικ, Χόγκαν, Κέιτ Σπέιντ, Σισέιντο, Ζάρα, H&M, Βαλεντίνο, Χάρρυ Γουΐνστον, κλπ.

13. Ο πιο μακρύς δρόμος του Χονγκ Κονγκ είναι η NathanRoad (οδός Νέϊθαν) με μαγαζιά γεμάτα ευρωπαϊκές μάρκες.

14. Για να αποθαρρύνονται οι Κινέζες να πηγαίνουν και να γεννούν τα παιδιά τους στο Χονγκ Κονγκ, απαγορεύεται η μεταφορά στα αεροπορικά ταξίδια προς Κίνα βρεφικής σκόνης γάλατος. Τιμωρείται αυστηρά. Υπάρχουν παντού πινακίδες. Αντίθετα, στις πτήσεις προς Ευρώπη γράφεται «επιτρέπεται ελεύθερα η μεταφορά σκόνης γάλατος».

15. Φενγκ Σούι: τα τυχερά χρώματα: κίτρινο (χρήμα, χρυσός), πράσινο (ευτυχία), κόκκινο (ανάπτυξη, ευημερία), οι τυχεροί αριθμοί: το 3, το 5, το 9 (!).

Δες το πρώτο μέρος του άρθρου, HongKong, κράτος εν κράτει 1

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates